przekąski 07.12.2022

kanapki z awokado i czerwoną rybą

15 min
2 porcje
Kanapki z awokado i czerwoną rybą
Julia Parchomenko, stock.adobe.com
0

Oryginalne kanapki z awokado i czerwoną rybą to szybka, zdrowa włoska przekąska i świetna alternatywa dla kanapek z kiełbasą. A w formacie przepysznych kanapek-także prawdziwa dekoracja świątecznego stołu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń miąższ z dojrzałego awokado, rozgnieć widelcem, Posol do smaku, dodaj sok z cytryny.

Pokrój czerwoną rybę na kawałki.

Rozłóż pastę z awokado na kromkach świeżego chleba, ułóż kawałki ryby na wierzchu. W razie potrzeby udekoruj kanapki ziołami i sezamem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy