Oryginalne kanapki z awokado i czerwoną rybą to szybka, zdrowa włoska przekąska i świetna alternatywa dla kanapek z kiełbasą. A w formacie przepysznych kanapek-także prawdziwa dekoracja świątecznego stołu.
Składniki
- chleb (Zboże) – 2 plasterki
- czerwona ryba (lekko solony) – 100 g
- awokado - 1 szt.
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
- Zieleń - do dekoracji
- Sezam - do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń miąższ z dojrzałego awokado, rozgnieć widelcem, Posol do smaku, dodaj sok z cytryny.
Pokrój czerwoną rybę na kawałki.
Rozłóż pastę z awokado na kromkach świeżego chleba, ułóż kawałki ryby na wierzchu. W razie potrzeby udekoruj kanapki ziołami i sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy