Najlepszą przekąską na każdą świąteczną ucztę są kanapki. Dlaczego? Tak, ponieważ są przygotowywane w ciągu kilku minut, można je pięknie zaprezentować na różne sposoby, można użyć szerokiej gamy składników, a następnie wygodnie je jeść. Złap przepis z wędzonym różowym łososiem!
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- różowy łosoś (wędzone) – 100 g
- awokado - 1 rzecz
- cytryna - 4 plasterki
- szczypiorek - 1 pióro
- bazylia - 4 listek
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Skrop chleb oliwą z oliwek i ułóż cienko pokrojone awokado.
Na wierzch z różowym łososiem i plasterkiem cytryny.
Udekoruj kanapki bazylią i posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy