przekąski 22.01.2022

mus z wędzonej czerwonej ryby i serka śmietankowego

10 min
2 porcje
Mus z wędzonej czerwonej ryby i serka śmietankowego
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Lekki i delikatny mus z wędzonej czerwonej ryby i serka śmietankowego będzie ozdobą każdej uczty. Podawaj w tartletach lub rozłóż na plasterkach bagietki. W razie potrzeby możesz posypać go posiekanymi ziołami lub sezamem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wędzoną czerwoną rybę w dużą kostkę i zmiel blenderem.

Dodaj tam ser śmietankowy i ponownie posiekaj, aż będzie gładki.

Dodaj sok z cytryny i przyprawy, ale uważaj na sól – ryba jest już słona.

Jeszcze raz ubij mus i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy