Lekki i delikatny mus z wędzonej czerwonej ryby i serka śmietankowego będzie ozdobą każdej uczty. Podawaj w tartletach lub rozłóż na plasterkach bagietki. W razie potrzeby możesz posypać go posiekanymi ziołami lub sezamem.
Składniki
- czerwona ryba (wędzone) – 250 g
- ser śmietankowy - 150 g
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- rozmaryn (suchy rozdrobniony) – 0.5 łyżeczka
- mielony różowy pieprz - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wędzoną czerwoną rybę w dużą kostkę i zmiel blenderem.
Dodaj tam ser śmietankowy i ponownie posiekaj, aż będzie gładki.
Dodaj sok z cytryny i przyprawy, ale uważaj na sól – ryba jest już słona.
Jeszcze raz ubij mus i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy