Jeśli lubisz pyszne i chrupiące skrzydełka z kurczaka do piwa, możesz je ugotować nawet w domu. A następnie w przepisie powiem ci szczegółowo, jak je usmażyć i jakiego rodzaju panierki użyć!
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 10 sztuk
- mąka - 8 art.
- bułka tarta (lub płatki) – 8 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (do smażenia) – do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mąkę z przyprawami i osobno ubij jajko.
Zdejmij skórę ze skrzydełek kurczaka i odetnij nadmiar.
Obtocz je w mące, następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smaż skrzydełka w głębokim tłuszczu w dużej ilości oleju, aż będą równomiernie rumiane.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy