Z pewnością każdy ma swoją ulubioną wersję shawarma. Niektórzy lubią z dużą ilością mięsa, a dla niektórych sos jest ważny. Uwielbiam shawarmę z kurczakiem, serem i sosem chili. Dziś podzielę się z Tobą tym wspaniałym przepisem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotowany filet z kurczaka pokrój na małe kawałki.
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Pokrój ogórki na cienkie talerze.
Rozłóż chleb pita na stole i za pomocą silikonowej szczotki posmaruj majonezem.
Zajmując jedną trzecią szerokiej krawędzi chleba pita, ułóż liść sałaty, kurczaka, ser i ogórki.
Nad nadzieniem narysuj cienki pasek sosem chili.
Wsuń luźne boki do środka i zwiń chleb pita ciasną bułką. Powtórz z pozostałymi chlebami pita i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy