przekąski 21.06.2023

sushi w domu

20 min
2 porcje
Sushi w domu
Givaga, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz japońskie jedzenie? W takim razie mam dla Ciebie świetną wiadomość: dzisiaj przygotujemy sushi w domu. Być może za pierwszym razem nie okażą się idealne, ale i tak będą pyszne. Podawaj koniecznie z wasabi, sosem sojowym i marynowanym imbirem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowany ryż wymieszać z octem i odstawić na 10 minut.

Uformuj ryż w gęste, podłużne placki.

Pokrój lekko solonego łososia na rozmiar kęsa ryżu.

Połóż rybę na ryżu i lekko dociśnij.

Rozłóż arkusz nori błyszczącą stroną do dołu.

Połóż wodorosty na szerokiej stronie paskiem.

Zwiń rolkę, zabezpiecz krawędzie i pokrój.

Połóż oba rodzaje sushi na talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy