przekąski 22.01.2022

Rolada pita z łososiem w stylu azjatyckim

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z łososiem w stylu azjatyckim
Michał Szerochowski, stock.adobe.com
0

Ta przekąska ma trzy sekrety: prawidłowe zwijanie bułki, pikantny japoński majonez w składzie i podawanie. Danie naprawdę przypomina azjatyckie bułki, ale spodoba się nawet tym, którzy nie jedzą ryżu z wodorostami, ale kochają łososia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie składniki w długie paski i pokrój chleb pita na kilka prostokątów.

Posmaruj każdy japońskim majonezem lub wymieszaj zwykły z wasabi.

Ułóż wszystkie składniki na krawędzi i zwiń ciasne bułki.

Zawiń je w folię i pozostaw na 45 minut w lodówce, a następnie pokrój.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy