przekąski 16.06.2023

chipsy bananowe

3 godz. 40 min.
4 porcje
Chipsy bananowe
rifa chechil, stock.adobe.com
0

Chrupiąca przekąska jest popularna wśród orędowników zdrowego odżywiania. Chipsy bananowe można po prostu jeść, dodawać do owsianki i różnych deserów. W tym przepisie powiem Ci, jak gotować je w zwykłym piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz banany i pokrój w cienkie plasterki.

Posmaruj blachę do pieczenia olejem, ułóż banany i skrop sokiem z cytryny.

Piecz owoce przez 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 65 stopni.

Odwróć każdy kawałek na drugą stronę i gotuj przez kolejne 1,5 do 2 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy