Najczęściej ta przekąska jest uważana za mięsną. Wielu nawet nie podejrzewa, że galaretowate mięso rybne okazuje się nie mniej smaczne. Najlepiej gotować go z karpia, sandacza i makreli. Aby nie ryzykować, zawsze dodaję trochę żelatyny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj rybę, pokrój i włóż do rondla.
Dodaj wodę, przyprawy, obraną marchewkę, cebulę i gotuj przez 30 minut od wrzenia.
Wyjmij rybę i warzywa z bulionu, połóż na talerzu, odłóż na bok do ostygnięcia.
Żelatynę zalać 150 ml zimnej wody i pozostawić na 10 minut.
Dodaj sól, posiekane zioła do bulionu i gotuj przez 3 minuty.
Wyłącz ogrzewanie, wlej żelatynę do przedmiotu obrabianego i wymieszaj.
Oddziel rybę od kości, pokrój i ułóż w foremkach.
Wlać bulion i umieścić w chłodnym miejscu na 5 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy