przekąski 19.06.2023

Klasyczna julienne z grzybami w tartaletkach

35 min
6 porcji
Klasyczna julienne z pieczarkami w tartaletkach
Andrey Cherkasov, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz kokotni lub po prostu chcesz poeksperymentować, przygotuj klasyczną julienne z grzybami w tartaletach. Przekąska w tym formacie jest najczęściej podawana na świątecznym stole, ale nikt nie zabrania jej tak po prostu gotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj grzyby i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.

Wlej śmietanę, posyp solą, pieprzem i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.

Osobno na suchej patelni usmażyć mąkę na złoty kolor.

Dodaj masło, mleko i gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Wlej sos na patelnię z grzybami i wymieszaj.

Włóż nadzienie do przygotowanych tartaletek.

Posyp startym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy