przekąski 22.06.2023

Shawarma z krewetkami

20 min
2 porcje
Shawarma z krewetkami
nikolaskus, stock.adobe.com
0

Larechki uliczne rzadko sprzedają shawarmę z krewetkami, więc lepiej nauczyć się gotować samodzielnie. Owoce morza muszą być duże i świeże, a warzywa i zioła można łączyć według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść krewetki na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty, często mieszając.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj zmielony pieprz, sól, sok z cytryny i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj i odłóż na bok na 5 minut.

Pokrój pomidora i marchewkę.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem i dodaj liść sałaty.

Ułóż smażone krewetki, posiekane warzywa i zwiń ciasną bułkę.

Grilluj gotową shawarmę na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy