Jeśli czas na to pozwala, przekąskę można przygotować ciekawiej. Na przykład zaskocz gości wykwintnymi kanapkami z ciasta francuskiego. Powinienem cię ostrzec, że formy są dość kruche i często pękają. Z tego powodu radzę zawsze robić je z marginesem.
Składniki
- ciasto francuskie (mrożone) – 200 g
- czerwona ryba (małosolna) – 100 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- czerwony kawior - 2 art.
- rzodkiewka - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- szczypiorek - 3 stem
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować.
Wyciśnij kubki z kubkiem. W połowie kółek wyciśnij środek mniejszą szklanką, aby utworzyć pierścień.
Umieść pierścień na kółku, przenieś na wyłożoną blachę do pieczenia i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
Pokrój czerwoną rybę na plasterki, skrop sokiem z cytryny i posyp ziołami prowansalskimi.
Zwiń rybę i umieść w zagłębieniu.
Dodaj czerwony kawior, kółko rzodkiewki i udekoruj zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy