przekąski 06.12.2022

Karp marynowany

1 godz. 20 min.
4 porcje
Karp marynowany
ihorbondarenko, stock.adobe.com
0

Zimą zawsze chcesz czegoś marynowanego. W moim arsenale jest wspaniały przepis-marynowany karp. Jestem pewien, że Twoi goście będą mile zaskoczeni, próbując pikantnej ryby z piwem lub jako dodatek do przystawki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj rybę do marynowania. Aby to zrobić, musisz oddzielić filet, usunąć kości, grzbiet i dobrze spłukać rybę.

Teraz potrzyj filety solą i cukrem i wstaw do lodówki na kilka godzin. Ryba da sok. Gdy go zobaczysz, wyjmij rybę i spłucz pod wodą.

Przygotuj marynatę. Zagotuj wodę, dodaj przyprawy i ocet i zdejmij z ognia. Niech ostygnie.

Pokrój rybę na porcje, wymieszaj z cebulą i zalej marynatą. Pozostaw w lodówce na jeden dzień, od czasu do czasu mieszając.

Po dniu ryby można jeść. Podczas serwowania nie zapomnij udekorować świeżymi ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy