Nie rezygnuj z ulubionego dania. Wystarczy dostosować przepis, zmniejszając ilość węglowodanów. Patrząc w przyszłość, powiem - ciasto ketonowe z wątroby okaże się bardzo smaczne. Oczywiście przed podaniem musi stać w lodówce przez 2-3 godziny.
Składniki
- wątroba wołowa - 500 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- cebula - 2 kawałki
- śmietana - 250 ml
- majonez (domowy) – 250 g
- masło - 100 g
- mąka kokosowa - 4 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na oleju na złoty kolor.
Zmiel wątrobę wołową i smażoną cebulę w blenderze.
Dodaj jajka, śmietanę, mąkę, sól i mielony pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.
Posmaruj patelnię masłem, wlej trochę ciasta i smaż do miękkości z obu stron. Powtarzaj czynności,aż skończy się ciasto.
Złóż ciasto wątrobowe Keto, smarując ciasta majonezem. Do dekoracji można użyć gotowanych jajek, ziół lub smażonej cebuli.
Włóż przekąskę do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy