Zwiewne ciasto francuskie, pyszne nadzienia i elegancki kształt sprawiają, że volovany są naprawdę wyjątkowe. Pikantna Francuska przekąska jest tradycyjnie przygotowywana z ciasta francuskiego, a dopiero potem możesz dodać nadzienie lub coś specjalnego.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto warstwą 3-4 mm.
Pokrój koła szklanką. Zostaw połowę w ten sposób, aw połowie Wytnij otwory.
Ułóż całe kółka na pergaminie i posmaruj ubitym jajkiem.
Ułóż pierścienie i ponownie nasmaruj. Możesz zrobić kolejną warstwę pierścieni, aby volovany były wyższe.
Wyślij je do piekarnika w temperaturze 180 stopni na około 20 minut, aż się zarumienią.
Dociśnij DNA i napełnij volovany nadzieniem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy