przekąski 28.06.2023

volovany z ciasta francuskiego

35 min
4 porcje
Volovany z ciasta francuskiego
Małgorzata Miedwiediew, stock.adobe.com
0

Zwiewne ciasto francuskie, pyszne nadzienia i elegancki kształt sprawiają, że volovany są naprawdę wyjątkowe. Pikantna Francuska przekąska jest tradycyjnie przygotowywana z ciasta francuskiego, a dopiero potem możesz dodać nadzienie lub coś specjalnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto warstwą 3-4 mm.

Pokrój koła szklanką. Zostaw połowę w ten sposób, aw połowie Wytnij otwory.

Ułóż całe kółka na pergaminie i posmaruj ubitym jajkiem.

Ułóż pierścienie i ponownie nasmaruj. Możesz zrobić kolejną warstwę pierścieni, aby volovany były wyższe.

Wyślij je do piekarnika w temperaturze 180 stopni na około 20 minut, aż się zarumienią.

Dociśnij DNA i napełnij volovany nadzieniem do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy