przekąski 08.02.2022

Muhammara z miętą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Muhammara z miętą
bbivirys, stock.adobe.com
0

Muhammara to bardzo oryginalna i pikantna przekąska o konsystencji puree. Przygotowuje się go na bazie pieprzu, orzechów i przypraw. Sam smak okazuje się niezwykły i wyrazisty. Ale nawet może być jeszcze bardziej oryginalny i jaśniejszy. Na przykład dodaj miętę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zawiń paprykę w folię i piecz w piekarniku przez około 35 minut w temperaturze 200 stopni.

Obierz i zmiel w blenderze z chlebem, chili, czosnkiem i posiekanymi orzechami.

Dodaj posiekaną miętę, ponownie posiekaj i dopraw makaron do smaku.

Dodaj oliwę z oliwek i ubij Mahometa po raz ostatni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy