Przepis dla tych, którzy dbają o zdrowie i kochają egzotyczną kuchnię. Niezwykły PP Poke jest przygotowywany w bardzo prosty sposób. Filet z tuńczyka wstępnie marynuję w sosie ponzu. Ponadto polecam rybę przed tym, aby umieścić ją w zamrażarce na 1 godzinę.
Składniki
- tuńczyk - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- okrągły ryż (gotowane) – 200 g
- czerwona kapusta - 100 g
- rzodkiewka - 50 g
- ogórki - 1 rzecz
- glony (wakame) – 100 g
- Sezam - 1 CZ. l.
- sok z cytryny - 2 art.
- SOS (ponzu) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z tuńczyka pokroić w drobną kostkę.
Przełóż do miski, wymieszaj z sosem ponzu i odłóż na bok na 10 minut.
Pokrój czerwoną kapustę, rzodkiewkę i ogórki.
Awokado przekroić na pół, obrać ze skórki i pestki, posiekać, skropić sokiem z cytryny.
Połóż ryż, wodorosty, ogórki, filety z tuńczyka, rzodkiewki, awokado i czerwoną kapustę na talerzach.
Posyp sezamem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy