Włosi to wielcy specjaliści od żywności. Ich potrawy zawsze zaskakują niesamowitymi aromatami i przepysznymi kombinacjami smaków. Jako przykład chcę opowiedzieć o przepisie na włoskiego hot doga. Spróbuj, a na zawsze pokochasz tę przekąskę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki, obraną paprykę i ziemniaki.
Umieść ziemniaki na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.
Oddzielnie podgrzej 1 łyżkę. l olej roślinny na patelni, dodaj czosnek, płatki czerwonej papryki i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj paprykę i marchewkę. Smaż przez 3 minuty na średnim ogniu, często mieszając.
Pokrój kiełbaski na małe kawałki i smaż na maśle na złoty kolor.
Pokrój bułki wzdłuż, włóż do środka pieczone warzywa i kiełbaski.
Dodaj do smaku majonez i keczup.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy