przekąski 22.01.2022

bułka pita z ignamem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z ignamem
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Na pewno nie próbowałeś wcześniej bułki pita ze słodkimi ziemniakami! Wybierz dla niego odmiany pomarańczowe - zarówno jaśniejsze, jak i smaczniejsze. Na tej samej zasadzie tę przekąskę można przygotować z dynią lub innym warzywem odpowiednim do puree.

Składniki

  • Pita - 1 liść
  • szpinak - 1 pęczek
  • Yam (pomarańczowy) – 2 kawałki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • masło - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj słodkie ziemniaki do miękkości i puree z masłem. Dopraw do smaku.

Pokrój chleb pita w prostokąt i na każdym z nich ułóż puree z ignamu.

Wyśrodkuj liście szpinaku i zwiń bułki.

Zawiń w folię i wyślij je do lodówki na pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy