Latem staram się często przygotowywać tę przekąskę. Roladki z bakłażana z serem i czosnkiem nigdy nie pozostają długo. Co ciekawe, takie danie z cukinią nie jest tak popularne. Jednak porozmawiamy o nim innym razem.
Składniki
- bakłażany (średnie) – 3 kawałki
- czosnek - 20 g
- majonez - 4 art.
- ser topiony - 250 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 150 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany wzdłuż na talerze o grubości około 3-5 mm.
Złóż do miski i przykryj przez 15 minut osoloną wodą.
Połóż bakłażany na desce i osusz ręcznikiem papierowym.
Smaż bakłażany na oleju roślinnym na złoty kolor po obu stronach.
Zetrzyj ser topiony.
Dodaj majonez, czosnek, mielony pieprz, sól i wymieszaj, aby połączyć.
Połóż trochę nadzienia na krawędzi kawałka bakłażana, zwiń rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy