przekąski 05.07.2023

PP rolki

20 min
4 porcje
PP bułki
Augusto,stock.adobe.com
0

Obfite i zdrowe danie dla tych, którzy selektywnie podchodzą do kwestii odżywiania. Bułki PP są przygotowywane z lekko solonego pstrąga, gotowanego ryżu, dojrzałego awokado i chrupiącego nori. Do pracy potrzebujesz bambusowej Maty i ostrego noża.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowany ryż wymieszaj z octem i cukrem.

Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.

Pokrój maślany miąższ owocu i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój pstrąga na cienkie, prostokątne kawałki.

Rozłóż bambusową matę na stole, ułóż warstwę ryżu i delikatnie ubij palcami.

Na wierzchu umieść arkusz nori błyszczącą stroną do dołu.

Ułóż kawałki awokado na szerokiej stronie w paski.

Zwiń ciasną rolkę, pomagając sobie bambusową matą.

Przykryj gotową bułkę kawałkami pstrąga.

Pokrój na małe kawałki, ułóż na talerzu i podawaj z sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy