przekąski 22.01.2022

galaretka "wędliny"

5 godz. 10 min.
10 porcji
Galaretka
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Jeśli to możliwe, spróbuj ugotować to galaretowate mięso. Przygotowuje się go z różnych rodzajów mięsa: kurczaka, wieprzowiny, indyka i języka wołowego. Smak jest bogaty i jasny. Taką przekąskę można bezpiecznie umieścić na środku świątecznego stołu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Język wołowy dokładnie oczyść, opłucz i włóż do głębokiego rondla.

Dodaj umytą i pokrojoną na duże kawałki wieprzowinę, indyka, kurczaka. Gotuj przez 10 minut po ugotowaniu i zmień wodę.

Dodaj obraną cebulę i marchewkę, liść laurowy, czarną i pachnącą paprykę. Gotuj przez 4 godziny na bardzo małym ogniu.

Wyłowić warzywa, dodać drobno posiekany czosnek, posolić i gotować przez kolejne 30 minut.

Wyjmij mięso z bulionu i lekko ostudź. Tłuste części i skórę można wyrzucić, a resztę oddzielić od kości, pokroić i ułożyć w przygotowanych pojemnikach.

Odcedź bulion dwa razy przez gazę i delikatnie wlej do talerzy z mięsem.

Przenieś schłodzone galaretki do lodówki na 8 godzin. Podawaj przyozdobione świeżymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy