Szybkie i łatwe przekąski pita są dostępne prawie na całym świecie. Na przykład bardzo lubię meksykańską odmianę shawarma. Jest soczysty, sycący, pikantny i po prostu kolorowy – to przyjemność, a nie przekąska. Mówię więcej!
Składniki
- tortille "taco" - 4 kawałki
- wołowina - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- kukurydza - 100 g
- pomidory koktajlowe - 3-4 kawałki
- czerwona fasola - 100 g
- papryka - 1 rzecz
- Ser Cheddar - 200 g
- kolendra - 1 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę w paski i smaż do miękkości.
Dodaj czosnek i przyprawy i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj pokrojone warzywa, fasolę, kukurydzę i krótko Duś wszystko razem.
Wymieszaj nadzienie z posiekaną kolendrą i startym serem.
Zawiń nadzienie w Meksykańskie tortille.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy