Pozwól, że dam ci kilka wskazówek dotyczących robienia kanapek w formie bufetu. Przekąski powinny być małe, ładne i smaczne. Podawaj je, dzieląc je na dwie lub trzy partie, aw przerwach podawaj gościom napoje i owoce.
Składniki
- oliwki (bez pestek) – 24 kawałki
- ogórki kiszone - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- salami (plasterki) – 100 g
- Camembert - 100 g
- czarny chleb - 6 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb na małe kwadraty.
Posmaruj każdy kawałek chleba miękkim Camembert.
Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na małe kawałki.
Pokrój ogórki kiszone na kawałki wielkości oliwek.
Nałóż oliwki, paprykę, ogórki i salami na szpikulec.
Wbij szpikulec w kromkę chleba i sera.
Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami. Ułóż kanapki na desce lub ładnym talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy