Nie masz czasu na przygotowanie pełnego lunchu? Wtedy pomoże ci mój przepis. Dosłownie 10 minut, a przed tobą już leżą przepyszne gorące kanapki. Są gotowane na patelni, więc nie musisz tracić czasu na rozgrzanie piekarnika.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory na małe kawałki.
Czosnek obrać, posiekać i wlać na rozgrzaną patelnię z olejem.
Po 30 sekundach dodaj pomidory, sól, pieprz i smaż przez 2 minuty, często mieszając.
Posmaruj czystą patelnię oliwą z oliwek, ułóż chleb i lekko zrumień z obu stron.
Posmaruj jedną stronę majonezem, połóż smażone warzywa, posyp serem i drobno posiekanymi ziołami.
Przykryj i gotuj przez 2-3 minuty na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy