Czerwona ryba i ryż od dawna są znanymi potrawami kuchni japońskiej. Dlatego oferuję ci przepis na Onigiri z czerwoną rybą, które kształtem przypominają trochę ciasta, ale zamiast ciasta przygotowywane są z obfitego ryżu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj ryż. Opłucz go i gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, wstępnie soląc i od czasu do czasu mieszając.
Przygotuj nadzienie. Pokrój awokado i lekko solonego łososia w drobną kostkę, posiekaj warzywa. Dodaj łyżkę majonezu i dobrze wymieszaj.
Uformuj Onigiri. Weź trochę ryżu, zrób z niego ciasto, połóż trochę nadzienia na środku, uformuj Trójkąt.
Owiń Onigiri paskami nori i udekoruj czerwonym kawiorem lub rybą. Ułóż na talerzu i podawaj z sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy