przekąski 15.11.2022

Onigiri z czerwoną rybą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Onigiri z czerwoną rybą
montywife, stock.adobe.com
0

Czerwona ryba i ryż od dawna są znanymi potrawami kuchni japońskiej. Dlatego oferuję ci przepis na Onigiri z czerwoną rybą, które kształtem przypominają trochę ciasta, ale zamiast ciasta przygotowywane są z obfitego ryżu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj ryż. Opłucz go i gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, wstępnie soląc i od czasu do czasu mieszając.

Przygotuj nadzienie. Pokrój awokado i lekko solonego łososia w drobną kostkę, posiekaj warzywa. Dodaj łyżkę majonezu i dobrze wymieszaj.

Uformuj Onigiri. Weź trochę ryżu, zrób z niego ciasto, połóż trochę nadzienia na środku, uformuj Trójkąt.

Owiń Onigiri paskami nori i udekoruj czerwonym kawiorem lub rybą. Ułóż na talerzu i podawaj z sosem sojowym.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy