Kontynuujmy piękny motyw azjatyckich potraw i przygotujmy bułki z bakłażanem. Do nadzienia użyjemy serka śmietankowego, małosolnej ryby i pomidorów. Do smaku możesz dodać koperek, czosnek i ulubione przyprawy.
Składniki
- bakłażany (średnie) – 4 kawałki
- ser śmietankowy - 300 g
- czerwona ryba (małosolna) – 50 g
- pomidory - 50 g
- Olej roślinny (do smażenia) – 220 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na cienkie plasterki wzdłuż.
Złożyć do miski, zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut.
Odcedź, połóż bakłażany na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Rozłóż bakłażany w małych porcjach na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.
Drobno posiekaj czerwoną rybę i pomidory.
Połącz ser śmietankowy, pomidory i ryby. Dodaj sól do smaku.
Połóż trochę nadzienia na krawędzi półfabrykatu bakłażana i zwiń rolkę. Aby zapewnić niezawodność, przymocuj za pomocą szpikulca. Powtórz z pozostałymi składnikami.