przekąski 05.07.2023

bułki z bakłażanem

40 min
2 porcje
Bułki z bakłażanem
FomaA, stock.adobe.com
0

Kontynuujmy piękny motyw azjatyckich potraw i przygotujmy bułki z bakłażanem. Do nadzienia użyjemy serka śmietankowego, małosolnej ryby i pomidorów. Do smaku możesz dodać koperek, czosnek i ulubione przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana na cienkie plasterki wzdłuż.

Złożyć do miski, zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut.

Odcedź, połóż bakłażany na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Rozłóż bakłażany w małych porcjach na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.

Drobno posiekaj czerwoną rybę i pomidory.

Połącz ser śmietankowy, pomidory i ryby. Dodaj sól do smaku.

Połóż trochę nadzienia na krawędzi półfabrykatu bakłażana i zwiń rolkę. Aby zapewnić niezawodność, przymocuj za pomocą szpikulca. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy