przekąski 26.06.2023

smażone sajgonki

25 min
4 porcje
Smażone sajgonki
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Jeśli jesteś zainteresowany tym przepisem, prawdopodobnie jesteś koneserem kuchni azjatyckiej lub chcesz nim zostać. Zrobię smażone sajgonki z filetem z kurczaka i warzywami. Możesz użyć owoców morza, grzybów lub innych dodatków, które lubisz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki.

Roztop masło na patelni, włóż mięso i smaż do miękkości.

Przełóż na deskę i drobno posiekaj. Posyp solą i mielonym pieprzem.

Pokrój kapustę i marchewkę, wymieszaj.

Skrop warzywa sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Namocz papier ryżowy w zimnej wodzie przez 30 sekund.

Przełóż na stół, ułóż smażony filet i sałatkę warzywną.

Wsuń boki do środka i zwiń ciasną sajgonkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.

W głębokim kotle rozgrzej olej, delikatnie zanurz w nim sajgonki i smaż na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy