Jeśli jesteś zainteresowany tym przepisem, prawdopodobnie jesteś koneserem kuchni azjatyckiej lub chcesz nim zostać. Zrobię smażone sajgonki z filetem z kurczaka i warzywami. Możesz użyć owoców morza, grzybów lub innych dodatków, które lubisz.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- kapusta pekińska - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- masło - 60 g
- Olej roślinny - 500 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- papier ryżowy - 4 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki.
Roztop masło na patelni, włóż mięso i smaż do miękkości.
Przełóż na deskę i drobno posiekaj. Posyp solą i mielonym pieprzem.
Pokrój kapustę i marchewkę, wymieszaj.
Skrop warzywa sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Namocz papier ryżowy w zimnej wodzie przez 30 sekund.
Przełóż na stół, ułóż smażony filet i sałatkę warzywną.
Wsuń boki do środka i zwiń ciasną sajgonkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.
W głębokim kotle rozgrzej olej, delikatnie zanurz w nim sajgonki i smaż na złoty kolor.