Z jednej strony ormiańska shawarma to niezwykle proste danie, uliczne fast foody. Z drugiej strony istnieje niewiarygodnie wiele sposobów i przepisów na jego przygotowanie, a dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym. Świetna przekąska do domu lub ze sobą.
Składniki
- Pita - 1 liść
- koreańska marchewka - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- filet z kurczaka - 400 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 0.5 pęczek
- majonez - 6 art.
- ketchup - 6 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój filet z kurczaka i smaż w przyprawach do miękkości.
Pokrój warzywa w paski i posiekaj warzywa.
Pokrój chleb pita na 2 części.
Wymieszaj majonez i keczup i posmaruj chleb pita.
Rozłóż nadzienie równomiernie i zawiń shawarmę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy