
Z definicji kanapka jest rodzajem kanapki składającej się z dwóch kromek chleba. Do nadzienia można użyć różnych składników. Proponuję zrobić kanapkę z wołowiną. Przekąska okaże się sycąca i zastąpi pełny lunch.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gotowaną wołowinę na małe kawałki.
Smażyć na maśle na złoty kolor.
Połóż na desce, wymieszaj z chmielowym suneli, solą i sosem azjatyckim.
Pokrój pomidory, marynaty, sałatę i ser.
Wymieszaj musztardę, keczup i majonez.
Posmaruj chleb powstałym sosem.
Ułóż marynaty, sałatę, pomidory, ser i wołowinę warstwami.
Między warstwami dodaj sos i chipsy cebulowe do smaku.
Przykryj drugą kromką chleba i zabezpiecz szpikulcem dla bezpieczeństwa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy