przekąski 07.02.2022

paluszki rybne w cieście piwnym

30 min
4 porcje
Paluszki rybne w cieście piwnym
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Warto dodać trochę piwa do zwykłego ciasta – a teraz nabiera zupełnie innego smaku i aromatu. To świetne rozwiązanie na przekąski. Zwłaszcza jeśli smażysz coś o neutralnym smaku, jak biała ryba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj jajka z piwem i dodaj mąkę, aż uzyska konsystencję gęstej śmietany.

Pokrój filety z białej ryby w paski i posyp przyprawami.

Zanurz każdy kawałek w cieście i smaż na patelni z obu stron przez około 7 minut na średnim ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy