przekąski 29.06.2023

Rolada wieprzowa w domu

2 godz. 30 min.
8 porcji
Rolada wieprzowa w domu
ld1976, stock.adobe.com
0

Wielu nie podejmuje się gotowania klopsików, ponieważ uważają takie danie za bardzo trudne. Spieszę rozwiać błędne przekonanie. Dowodem na to będzie przepis na rolkę wieprzową w domu. Czytaj, gotuj i ciesz się apetycznymi wynikami!

Składniki

  • wieprzowina - 2 kg
  • Zieleń (Dowolna) – 20 g
  • czosnek - 20 g
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • chmiel-suneli - 1 łyżeczka
  • liść laurowy (mielony) – 1 łyżeczka
  • sól - 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę, aby uzyskać prostokątną warstwę.

Zawiń w folię spożywczą i uderz młotkiem po obu stronach.

Natrzyj solą, przyprawami i odłóż na bok na 30 minut.

Drobno posiekaj zioła i obrany czosnek.

Wymieszaj zmiażdżone składniki z masłem.

Połóż mięso na desce, posmaruj aromatycznym półfabrykatem i zwiń bułkę.

Zawiń przedmiot w dwie warstwy folii i pozostaw w temperaturze pokojowej na 3 godziny.

Piecz bułkę w piekarniku przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni.

Aby uzyskać bardziej rumiany efekt, rozwiń folię i włóż bułkę do piekarnika na kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy