Tatar to wspaniały wybór dla miłośników surowego mięsa. Ale tutaj ważne jest, aby główny składnik był świeży i najwyższej jakości. Klasyczny Tatar jest zrobiony z młodej cielęciny, a następnie powiem ci, jak to zrobić.
Składniki
- Cielęcina - 300 g
- jaja przepiórcze - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 3-4 art.
- korniszony (marynowane) – 3-4 kawałki
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- oliwki - 5-6 sztuk
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- rukola - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój zimną cielęcinę w bardzo drobną kostkę, sól i pieprz. Wymieszać.
Drobno posiekaj cebulę, oliwki i korniszony, a także wymieszaj.
Za pomocą pierścienia włóż tę mieszankę do talerzy na garść rukoli.
Następnie ułożyć cielęcinę, skropić olejem i balsamikiem i ułożyć na żółtku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy