Uwielbiam hawajskie poke za jasność, piękno, łatwość przygotowania i równowagę smaków. I to wszystko w tym samym czasie! Poke można przygotować z rybami lub całkowicie Wegetariańskie. Na przykład z serem sojowym tofu. Dzielę się moim ulubionym przepisem!
Składniki
- czerwona kapusta - 120 g
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 4 kawałki
- Dynia - 160 g
- Tofu - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Sezam - 2 art.
- szczypiorek - 1 pióro
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój tofu, dynię i ogórki w kostkę.
Smaż tofu i dynię z ulubionymi przyprawami na oleju.
Drobno posiekaj kapustę.
Pokrój rzodkiewki na cienkie plasterki.
Pięknie włóż poke do misek i posyp sezamem i posiekaną zieloną cebulą.
Dodaj ulubiony sos do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy