W rzeczywistości wegetariański Olivier niewiele różni się od klasycznego. Wystarczy wziąć pod uwagę kilka drobiazgów i rozwiązać problem z tankowaniem. Ale podstawa pozostaje taka sama, a szczegóły Czytaj dalej w przepisie.
Składniki
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- zielony groszek - 200 g
- kapary - 2 art.
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- marynowane grzyby - 130 G
- majonez (chudy) – 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz ziemniaki i marchewki w folii przez około 40 minut w 180 stopniach - do miękkości. Ostudź i obierz.
Pokrój warzywa, ogórki i grzyby w kostkę. Dodaj groszek i kapary.
Dopraw sałatkę chudym majonezem. Możesz też wymieszać oliwę z musztardą i sokiem z cytryny do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy