Dzięki efektownemu wyglądowi taką prostą kanapkę z jamonem można zaoferować nawet gościom. Najważniejsze jest, aby wybrać wielokolorową sałatkę mix z sałatą, radicio, bazylią i innymi rodzajami zielonych liści. Aby nic się nie rozpadło, użyj szaszłyków.
Składniki
- chleb - 6 plasterki
- Mieszanka sałatek - 80 g
- Hamon - 6-8 plasterki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- oregano - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb na patelni, aby kanapki lepiej zachowały swój kształt.
Wymieszaj oliwę z oliwek ze zmiażdżonym czosnkiem, pieprzem i oregano i lekko posmaruj plastry.
Połóż sałatę i jamon na dwóch kromkach chleba, a następnie ponownie chleb, warzywa i jamon.
Przykryj pozostałymi kromkami chleba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy