W skarbonce niezwykłych deserów, którymi można zaskoczyć tych, którzy są przyzwyczajeni do każdego słodyczy, zdecydowanie trafiają gorące lody. Tak, nie tylko gorące, ale smażone. Początkowo ta uczta przyszła do nas z kuchni azjatyckiej, po drodze przeżywając wiele zmian receptury. Złap sprawdzony przepis.
Składniki
- lody - 200 g
- płatki kukurydziane - 120 g
- bułka tarta - 3 art.
- wiórki kokosowe - 0.5 szklanki
- jaja kurze - 1 rzecz
- Olej roślinny - 1-2 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Uformuj lody w kulki i zwiń w płatki kokosowe.
Zanurz w ubitym jajku, a następnie dobrze zwiń w mieszance płatków zbożowych i bułki tartej.
Smaż lody w głębokim tłuszczu przez 15-20 sekund i ułóż na papierowych serwetkach, aby usunąć tłuszcz.
Wyślij deser na 15-20 minut do lodówki i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy