desery 17.08.2022

kwaśna śmietana z brzoskwiniami w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z brzoskwiniami w powolnej kuchence
Wirestock Creators, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest świetny, ponieważ nadaje się do niego każda brzoskwinia-świeża lub w puszkach. Czasami konserwy są jeszcze lepsze, ponieważ są bardziej miękkie, słodsze i dodatkowo nasączają ciasta kwaśnej śmietany własnym syropem.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka w gęstą pianę i stopniowo dodawaj cukier, kontynuując ubijanie.

Dodaj mąkę i jeszcze raz ubij na najniższej prędkości, aż będzie gładka.

Posmaruj miskę olejem, wlej ciasto i gotuj biszkopt przez godzinę w trybie "Pieczenia".

Pokrój biszkopt, gdy ostygnie.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem i kwasem cytrynowym, aż będzie puszysta.

Posmaruj ciasta, dodając kawałki brzoskwiń i wyślij śmietanę do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy