Ten przepis jest świetny, ponieważ nadaje się do niego każda brzoskwinia-świeża lub w puszkach. Czasami konserwy są jeszcze lepsze, ponieważ są bardziej miękkie, słodsze i dodatkowo nasączają ciasta kwaśnej śmietany własnym syropem.
Składniki
do ciast:
- mąka - 150 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier - 150 g
- masło - 20 g
do kremu:
- śmietana - 400 g
- cukier puder - 100 g
- brzoskwinie - 3-4 kawałki
- kwas cytrynowy - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka w gęstą pianę i stopniowo dodawaj cukier, kontynuując ubijanie.
Dodaj mąkę i jeszcze raz ubij na najniższej prędkości, aż będzie gładka.
Posmaruj miskę olejem, wlej ciasto i gotuj biszkopt przez godzinę w trybie "Pieczenia".
Pokrój biszkopt, gdy ostygnie.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem i kwasem cytrynowym, aż będzie puszysta.
Posmaruj ciasta, dodając kawałki brzoskwiń i wyślij śmietanę do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy