Zazwyczaj podobne desery są przygotowywane w piekarniku lub w suszarce elektrycznej. Ten przepis różni się od zwykłego: pastylka twarogowa zamarza w lodówce. Jako stabilizator stosuje się żelatynę. W razie potrzeby możesz dodać skórkę, kakao i sezam.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatyna wlać 50 ml mleka i odstawić na 10 minut.
Przetrzyj twaróg przez sito.
Wymieszaj z pozostałym mlekiem i żelatynowym półfabrykatem. Dokładnie zmiel blenderem zanurzeniowym.
Rozgrzej w łaźni wodnej do 45-50 stopni.
Dodaj cukier puder, wanilinę i dobrze wymieszaj.
Wyjmij miskę z łaźni wodnej i dobrze ubij mikserem.
Umieść powstałą masę w przygotowanej formie i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Wyjmij gotową pastylkę twarogową z formy i pokrój w kostkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy