Pyszny deser wykonany z naturalnych składników. Dynia Marshmallow-pomarańcza jest bardzo pachnąca i lekko żółta. Z przyjemnością jedzą go nawet zagorzali przeciwnicy dyni. Skorzystaj z tego przepisu jako okazji, aby dyskretnie dodać zdrowy owoc do diety.
Składniki
- Dynia (miazga) – 200 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- białka jaj - 3 kawałki
- cukier - 250 g
- agar-agar - 8 g
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomarańczę na pół. Wyciśnij sok z jednej części, obierz drugą i pokrój.
Pokrój dynię, włóż do rondla z wodą i gotuj przez 20 minut.
Podgrzej sok pomarańczowy, wymieszaj z agarem agarowym i gotuj przez 2 minuty.
Wlej przedmiot do rondla z dynią i gotuj wszystko razem przez 1 minutę.
Dodaj miąższ pomarańczowy, połowę cukru i puree za pomocą blendera zanurzeniowego.
Oddzielnie ubij schłodzone białka z pozostałym cukrem.
Wlej główny przedmiot do masy białkowej, ciągle ubijając.
Przenieś do worka do szprycowania i umieść pianki na silikonowej macie. Suszyć przez 24 godziny.
Oddziel gotowe pianki od maty i połącz parami.