Chcę podzielić się z Tobą jednym z ulubionych przepisów na domowe ciasto Zebra. Tak, nie zwykły, ale chudy. Okazuje się nie mniej smaczny i oryginalny, a do gotowania nie są potrzebne żadne złożone składniki. Następnie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.
Składniki
- mąka - 250 g
- cukier - 150 g
- Olej roślinny - 100 ml
- kakao - 2 art.
- pomarańcza - 1-2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i 1 łyżkę skórki pomarańczowej.
Wlej olej i 200 ml świeżego soku pomarańczowego i wymieszaj ciasto.
Podziel ciasto na pół i dodaj kakao do jednej części.
Rozłóż obie masy losowo łyżką do formy.
Piecz zebrę w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy