Wszystkim miłośnikom słodyczy i po prostu miłośnikom pianek naprawdę radzę gotować je w domu, ponieważ tylko w ten sposób możesz eksperymentować z dowolnymi smakami i opcjami. Na przykład pianki pistacjowe. Znalezienie takiego w sklepie, jeśli to możliwe, jest problematyczne.
Składniki
- pistacje (posiekane obrane) – 3 art.
- białka jaj - 40 ml
- agar-agar - 8 g
- cukier - 350 g
- woda - 100 ml
- mus jabłkowy - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij mus jabłkowy mikserem.
Dodaj zmielone pistacje do mąki i ponownie ubij.
Ubij białko i kontynuuj ubijanie, aż będzie puszyste.
Zagotuj wodę z cukrem i agarem i gotuj przez 5 minut.
Kontynuując ubijanie masy białkowej, wlej syrop cienkim strumieniem.
Ubijaj jeszcze przez kilka minut i ułóż pianki na pergaminie za pomocą strzykawki do ciasta.
Pozwól piance zestalić się na stole.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy