desery 02.12.2022

PP-lody

6 godz. 0 min.
4 porcje
PP
Nishihama, stock.adobe.com
0

Lody sklepowe nie zawsze cieszą się dobrym składem. Przygotuj swoje" właściwe " domowe lody zgodnie z tym przepisem i bądź w 100% pewien jego składu i jakości. Dodatkową korzyścią dla osób na diecie jest niskokaloryczna zawartość tego zimnego przysmaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mleko, ekstrakt waniliowy, sól i substytut cukru, dokładnie wymieszaj.

Wlej masę do foremek do lodu i wyślij do zamrażarki na około 5 godzin.

Wyjmij kostki lodów, pozwól im się trochę stopić, przełóż do miski blendera, ubij, aż będą gładkie. Następnie umieść w pojemniku i wyślij do zamrażarki na kolejną 1 godzinę.

Przed podaniem udekoruj gotowe lody PP gałązką świeżej mięty.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy