Lody sklepowe nie zawsze cieszą się dobrym składem. Przygotuj swoje" właściwe " domowe lody zgodnie z tym przepisem i bądź w 100% pewien jego składu i jakości. Dodatkową korzyścią dla osób na diecie jest niskokaloryczna zawartość tego zimnego przysmaku.
Składniki
- mleko kokosowe - 500 ml
- ekstrakt waniliowy - 1,5 łyżeczka
- substytut cukru - 70 g
- sól - szczypta
- mięta - do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz mleko, ekstrakt waniliowy, sól i substytut cukru, dokładnie wymieszaj.
Wlej masę do foremek do lodu i wyślij do zamrażarki na około 5 godzin.
Wyjmij kostki lodów, pozwól im się trochę stopić, przełóż do miski blendera, ubij, aż będą gładkie. Następnie umieść w pojemniku i wyślij do zamrażarki na kolejną 1 godzinę.
Przed podaniem udekoruj gotowe lody PP gałązką świeżej mięty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy