Serniki z jagodami i dżemem to klasyka serwowania smakołyków. Ale co, jeśli dodasz te same jagody do nadzienia, a nie tylko do dekoracji? Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie, aby serniki były dobrze usmażone i nie rozpadły się.
Składniki
- twaróg (beztłuszczowy) – 350 g
- brązowy cukier - 1 art.
- Malina - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- śmietana - 2 art.
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj sól, cukier i proszek do pieczenia do twarogu i wymieszaj widelcem.
Dodaj tam jajko i śmietanę i ponownie wymieszaj. Zmiksuj wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
Weź ciasto łyżką i utop w nim kilka malin, aby były w środku. Możesz zostawić je w całości lub też posiekać.
Uformuj serniki i smaż z obu stron przez 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy