Złap jeden z najbardziej oryginalnych przepisów na domowe batony-na bazie banana i jabłka. W przeciwieństwie do orzechów i suszonych owoców lepiej nie gotować tej opcji na przyszłość. Wystarczy raz lub dwa razy. Ale są tak łatwe do zrobienia, że nie stanowi to problemu.
Składniki
- miód - 2 art.
- banany - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- otręby owsiane - 1 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mąka lniana - 1 art.
- nasiona słonecznika - 1 garść
- Sezam - 1 garść
- płatki owsiane - 70 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj Banana, jabłko, miód i sok z cytryny w blenderze, aż będą gładkie.
Osobno zmiel suche składniki, dodaj tam i wymieszaj masę.
Połóż go równą warstwą na pergaminie i natychmiast pokrój.
Piec przez 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy