Awokado jest często używane we współczesnym gotowaniu. Dodaje się go głównie do sałatek, sosów i układa w plastry na kanapkach. Okazuje się, że możesz nawet zrobić lody z awokado. Przepis jest prosty i powiem ci to teraz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel miętę, zalej wrzącą wodą i odłóż na bok na 10 minut.
Odcedź, przetrzyj miętę przez sito.
Awokado przekrój na pół, obierz i pestki.
Umieść miąższ awokado w misce blendera, dodaj sok z limonki, miód, śmietanę i półfabrykat miętowy. Ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Włóż powstałą masę do formy i włóż do zamrażarki na 6 godzin. Przez pierwsze trzy godziny co 40 minut wyjmuj lody z zamrażarki i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy