Chcesz DZIŚ ugotować coś wyjątkowego? Kokosowe tiramisu jest tym, czego potrzebujesz. Niesamowicie delikatny, aromatyczny i pyszny deser może zamienić każdy posiłek w prawdziwe wakacje. Przygotuj porcje w małych filiżankach.
Składniki
- Ciasteczka Savoyardi - 250 g
- śmietana (33% tłuszczu) – 250 ml
- cukier - 100 g
- mleko kokosowe (gęsty ) – 1 puszka
- wiórki kokosowe - 2 art.
- kawa (espresso) – 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij schłodzoną śmietanę przez 4-5 minut. W tym czasie powinny dobrze zgęstnieć.
Dodaj cukier, mleko kokosowe i kontynuuj ubijanie przez kolejne 2 minuty.
Dodaj połowę płatków kokosowych i wymieszaj.
Zanurz ciasteczka na kilka sekund w kawie. Działaj szybko, w przeciwnym razie nie nasiąknie, ale zmoknie.
Napełnij szklanki ciasteczkami i kremem, naprzemiennie warstwami.
Posyp wiórkami kokosowymi na wierzchu. Gotowy deser należy podawać w lodówce przez 5-6 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy