kompot z jagód na zimę

15 min
16 porcji
Kompot z jagód na zimę
uliasudnitskaya, stock.adobe.com
0

Jagody mają cały szereg korzystnych skutków dla ludzkiego ciała. Zaleca się jeść świeże, suszyć, zamrażać i konserwować. Wiem, jak szybko i łatwo ugotować pyszny kompot z jagód na zimę. Dzielę się z Tobą przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody i dokładnie spłucz.

Umieść jagody w wysterylizowanych słoikach, wypełniając nie więcej niż jedną trzecią.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i gotuj przez 2 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy