dżem agrestowo-malinowy

40 min
4 porcje
Dżem z agrestu i malin
IngridHS, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gęste dżemy, koniecznie wypróbuj ten przepis na agrest i maliny. Jasny smak i łatwość przygotowania w jednej butelce! Nie musisz gotować niczego godzinami, a nawet zupełnie niedoświadczony kucharz poradzi sobie. Następnie powiem ci więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agrest wodą i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu.

Dodaj maliny i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zmiksuj wszystko blenderem i zmielić przez sito według uznania.

Dodaj cukier, ponownie zagotuj dżem i zagotuj do pożądanej gęstości.

Wlej go do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy