kalafior w pomidorach na zimę

45 min
8 porcji
Kalafior w pomidorze na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Możesz konserwować dowolne warzywa na zimę. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedni przepis. Miłośnikom delikatnych warzyw polecam gotować kalafior w pomidorach. Słodko-kwaśny sos świetnie komponuje się z chrupiącymi kwiatostanami kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na kwiatostany.

Zagotuj wodę, dodaj kapustę, gotuj przez 2 minuty i wrzuć do durszlaka.

Zmiel pomidory i czosnek w blenderze.

Dodaj przyprawy, sól, cukier i gotuj przez 10 minut.

Dodaj kalafior, olej i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy